Loft Edouard

Privé accommodatie op ons terrein

Ontdek onze loft.

Een loft in Moulin du Ruy voor een onvergetelijk moment.

Laten we teruggaan naar de geschiedenis.

Johan du Pré, genaamd Le Moulnier, had voor ons het bestaan verzwegen van de heer Édouard, "Le Herdier", van wie hij het huis had gekocht dat u rechts ziet wanneer u A Vî Molin bereikt. Édouard was daarom de "Herdier de Ruy" (wat gemeenschappelijke herder betekent) en had als taak de kuddes van de Ban van Ruy naar de weiden in de omgeving te drijven. Édouard was een oude, ongetrouwde, eenzame, ruwe en teruggetrokken man die van boerderij naar boerderij trok. Dag in dag uit dreef hij zijn vee van de ene weide naar de andere, terwijl hij met zijn stok liefdevol op hun achterste flanken tikte. De kinderen en soms een enige oude man bespotten hem en gooiden zelfs steentjes naar hem. Toen "Edouard" te oud werd en nauwelijks meer kon... en nauwelijks kon rondkomen, kocht "Le Moulnier" het gebouwtje van hem, maar stond hem toe er zijn oude dag door te brengen. Hij was de laatste die daar woonde.

Dus laten we naar binnen gaan onder het druivenprieel. Wees voorzichtig! De deur is laag. Laten we de kleine trap opgaan die rechtstreeks naar de keuken leidt. De zuilvormige kachel herinnert ons aan de strenge winters van weleer. De dikke muren van lokale steen ondersteunen het huis. De bovenste muren zijn vakwerk; oude bakstenen gelegd in een wirwar van houten balken. De grote zijmuur, die dreigde te vervallen, is gelukkig... vervangen door een groot raam. Deze komt uit op het privé-terras, dat 's ochtends vroeg de zonnestralen vangt. Dekstoelen, tafel en stoelen kunnen worden neergezet met comfortabele kussens!

De goed uitgeruste keuken heeft alles wat je nodig hebt om te koken. Doe je schort aan! Maar voordat we gaan koken, laten we de slaapkamer ontdekken, waar een groot tweepersoonsbed van hoge kwaliteit op u wacht. Aan de muur hangt een flatscreen-tv, die Edouard tot nu toe heeft genegeerd, met talloze zenders en ook Netflix. Net achter een betegeld tussenschot bevindt zich een Italiaanse douche met RITUALS cosmetische producten. Je mag volop genieten. Maar dat is niet alles!

Achter een eenvoudige houten deur gaat het beste van het beste schuil: een infraroodcabine "Health Mate®" - diepe ontspanning in perfectie, een echte luxe! Op het terras staat een Scandinavisch bad, dat u zelf kunt verwarmen met een houtkachel. Een gevoel van welzijn is gegarandeerd!

Je bent hier in je eigen huis en bent volledig onafhankelijk. U maakt zelf uw ontbijt klaar, maar wij kunnen het ook bezorgen als u van tevoren bestelt. En zoals alle gasten van "A Vî Molin", kunt u deelnemen aan de vele activiteiten die elders worden beschreven.

Beschikbaarheid van de loft in Francorchamps :

Onze andere accommodaties :

Onze kamers

Catherine, relicte de Hubert de Cour

De eerste is de kamer "Catherine, relicte de Hubert de Cour", ook wel bekend als de lu ptite finièsse".

Johan du Pré, dit le Moulnier

De tweede kamer is de kamer "Johan du Pré, dit le Moulnier" en is geschikt voor een gezin van meerdere personen.

Martin et Franchoy

De derde kamer is gewijd aan "Martin et Franchoy", de twee molenaarszonen. De twee, zeggen ze, hebben hun hoofd in de sterren.

Onze privé accommodaties

Edouard

Johan du Pré, genaamd Le Moulnier, had voor ons het bestaan verzwegen van de heer Édouard, "Le Herdier", van wie hij het huis had gekocht dat u rechts ziet wanneer u A Vî Molin bereikt.

La cabane de Jacqueline

Laten we de rustieke wereld van de afgelopen eeuwen verlaten.